- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Kültür-sanat, Fotoğraf
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 574
Camera Ottomana: Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğraf ve Modernite (1840-1914)
"Camera Ottomana: Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğraf ve Modernite, 1840-1914” sergisinde Osmanlı İmparatorluğu'nda modernitenin fotoğrafla olan ilişkisi inceleniyor. Ömer M. Koç Koleksiyonu'nun yanı sıra farklı arşiv ve koleksiyonlardan derlenen fotoğraf, albüm, obje, yayın ve belgeler sergide yer alıyor. Fotoğraf teknolojisinin İmparatorlukta gelişimi ve kullanım alanlarını da inceleyen serginin küratörlüğünü Zeynep Çelik, Edhem Eldem ve Bahattin Öztuncay üstleniyor.
"1840'lardaki mütevazı denemelerden sonra 1860'larda devlet ve elitler tarafından iyice benimsenmeye başlayan fotoğrafçılığı ele aldıktan sonra II. Abdülhamid döneminde (1876-1909) iyice yaygınlaşan fotoğraf tutkusunu ele alan sergide, 1914 yılına kadar imparatorlukta ve dünyada fotoğrafçılık alanında gerçekleşen gelişmeler paralel olarak sunuluyor. Bu kapsamda devlet daireleri, maden ocakları, hastaneler gibi kurumların fotoğraflarının yanı sıra sokaktan manzaralar, suçlu fotoğrafları ve portreler de yer alıyor. Sergi, İmparatorluğun modern imajı ile fotoğrafı bir araya getirirken, teknolojik gelişmelerle popülerliği artan fotoğrafçılığın propaganda, gazetecilik, eğitim, kriminoloji ve tıp gibi çeşitli alanlarda kullanımının yaygınlaşmasına vurgu yapıyor."
https://rcac.ku.edu.tr/tr/content/camera-ottomana
Sergi 21 Nis 2015 - 19 Ağustos 2015 tariheri arasında Salı-Cumartesi: 10:00-18:30 / Pazar: 12:00-18:30 saatlerinde ziyaret edilebilir.
Giriş ücretsizdir.
Adres: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi,
İstiklal Caddesi No: 181 Merkez Han 34433 Beyoğlu P.O.B. 260 İstanbul
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Mustafa Atagün- 1 ay önce
İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...
Emre Bağce- 2 ay önce
Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...
Hasan Aybars Arslan- 3 ay önce
Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...