- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 368
Fıstık ezmesi (Şekerleme Tarifleri)
Malzemeler
1 su bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı pudra şekeri
ve 1 adet yumurta beyazı
Hazırlanışı:Antepfıstıklarını un haline gelene kadar çekiyoruz,
Üzerine pudra şekerini ve yumurta akını ilave ediyoruz,
Bir kaşıkla alt-üst edecek kadar karıştırıyoruz,
Sonra fıtıkların yağını çıkarmak için tokmak yardımıyla döverek karıştırıyoruz,
Şimdi bir de elimizle yoğuralım,
Karşımın yarısını alarak elimizle silindir şekline getiriyoruz ve keskin bir bıçakla verev şeklinde kesiyoruz
Tabağa ya da şekerliğe diziyoruz,
Bu model, fıstık ezmesinin geleneksel şeklidir, fakat cevizden daha ufak yuvarlak şekilde de yapabiliriz.
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Emre Bağce- 2 hafta önce
Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...
Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce
Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...
Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce
İnsanoğlunun hırsının sınır tanımazlığı. En büyük o...Dünyada Yüksek Bina Yarışı