Okuryazar / Dergi / Fıstık ezmesi (Şekerleme Tarifleri) yazısını görüntülemektesiniz.
  • Yazar: Okuryazar Editöryal
  • Kategori: Mutfak
  • Etiketler:
  • Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
  • Gösterim: 368
0 kişi bu yazıyı beğendi
Beğen

Fıstık ezmesi (Şekerleme Tarifleri)

Malzemeler 1 su bardağı Antep fıstığı Yarım su bardağı pudra şekeri ve 1 adet yumurta beyazı Hazırlanışı:Antepfıstıklarını un haline gelene kadar çekiyoruz, Üzerine pudra şekerini ve yumurta akını ilave ediyoruz, Bir kaşıkla alt-üst edecek kadar karıştırıyoruz, Sonra fıtıkların yağını çıkarmak için tokmak yardımıyla döverek karıştırıyoruz, Şimdi bir de elimizle yoğuralım, Karşımın yarısını alarak elimizle silindir şekline getiriyoruz ve keskin bir bıçakla verev şeklinde kesiyoruz Tabağa ya da şekerliğe diziyoruz, Bu model, fıstık ezmesinin geleneksel şeklidir, fakat cevizden daha ufak yuvarlak şekilde de yapabiliriz.  
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)

Bu Yazının Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Son Yorumlar

Emre Bağce- 2 hafta önce

Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...

Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce

Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...

Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce

İnsanoğlunun hırsının sınır tanımazlığı. En büyük o...Dünyada Yüksek Bina Yarışı
Daha Fazlasını Gör