- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 420
Fıstık ezmesi (Şekerleme Tarifleri)
Malzemeler
1 su bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı pudra şekeri
ve 1 adet yumurta beyazı
Hazırlanışı:Antepfıstıklarını un haline gelene kadar çekiyoruz,
Üzerine pudra şekerini ve yumurta akını ilave ediyoruz,
Bir kaşıkla alt-üst edecek kadar karıştırıyoruz,
Sonra fıtıkların yağını çıkarmak için tokmak yardımıyla döverek karıştırıyoruz,
Şimdi bir de elimizle yoğuralım,
Karşımın yarısını alarak elimizle silindir şekline getiriyoruz ve keskin bir bıçakla verev şeklinde kesiyoruz
Tabağa ya da şekerliğe diziyoruz,
Bu model, fıstık ezmesinin geleneksel şeklidir, fakat cevizden daha ufak yuvarlak şekilde de yapabiliriz.
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Reşat binbaşıoğlu- 2 hafta önce
Bu şiiri en iyi. Şerk eden Niyazi misriÇıktım Erik Dalına
Mustafa Atagün- 3 ay önce
İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...
Emre Bağce- 4 ay önce
Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...