- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Edebiyat, Kültür-sanat
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 333

Fransa'dan Ödüllü Bilimkurgu Romanı: Lum'en
Fransız bilimkurgu edebiyatının önemli temsilcilerinden Laurent Genefort, Lum'en'de insanın sınır tanımayan keşif duygusuna dair çarpıcı bir hikâye anlatıyor.
Dünya dışına açılan şirketlerin gezegenleri ele geçirip hammadde kaynağı olarak kullandıkları bir gelecek. O şirketlerden biri tarafından sömürgeleştiren Kızılküre. Ve bu sömürgede nesiller boyu süren yaşam mücadelesi.
Lum'en, bu gezegene gönüllü olarak gelen, burada doğan, Kızılküre'nin krizlerine çözüm arayan ya da o krizleri bizzat ateşleyen erkek, kadın, çocuk ve gezegene özgü bir tür olan Pilaların gözünden nesillere yayılan, çok boyutlu bir roman. İnsanın atıldığı bu benzersiz deneyim, gezegene nasıl bir bedel ödetiyor? Kızılküre bu işgale nasıl bir cevap veriyor? Bu zorlu mücadelenin kazananı kim oluyor?
Fransa'da bilimkurgu türünün en önemli temsilcilerinden Laurent Genefort, insanın sınır tanımayan keşif duygusunun yol açabileceklerine dair çarpıcı bir hikâye anlatıyor.
Fransa'nın önde gelen bilimkurgu edebiyatı ödüllerinden Prix Julia-Verlanger, Grand Prix de l'Imaginaire ve Prix Rosny Aîné'nin sahibi olan Lum'en, Fransızca aslından çevirisiyle raflardaki yerini aldı. Kitaba ulusal çapta yaygınlık gösteren kitabevlerinden ve internet mağazalarından ulaşmak mümkün.
Lum'en, Laurent Genefort
Yayınevi: Numen Yayıncılık
Fransızcadan Çeviren: Arzu Nilay Kocasu
Yayına Hazırlayan: Berna Akkıyal
Düzelti: Ali Kuru
Mizanpaj: Mehmet Büyükturna
Kapak Tasarımı: Oğuz Mazlum
Ebat: 13,5 x 21,0 cm
Sayfa Sayısı: 283
ISBN-13: 978-605-65908-3-2
Laurent Genefort
Lum'en
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Murat şenocak- 1 hafta önce
Son paragraf üzdü ama maalesef ki gerçek buPapatyalar
Reşat binbaşıoğlu- 1 ay önce
Bu şiiri en iyi. Şerk eden Niyazi misriÇıktım Erik Dalına
Mustafa Atagün- 4 ay önce
İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...