- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 470
Güllaç Dolması
Malzemeler:
10 adet güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
İçi için gerekli malzemeler:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Üzeri için gerekli malzemeler:
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
İçinin Hazırlanması:
# Süt, şeker, nişasta, pirinç unu, Hindistan cevizi ve vanilya bir kaba koyularak karıştırılır.
# Kıvam alana kadar pişirilir.
# Soğumaya bırakılır.
Güllaç Dolmasının Hazırlanması:
# 3 su bardağı sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilerek ısıtılır.
# Güllaç yaprakları ısıtılan sütle ıslatılarak yumuşatılır.
# Zarf şeklinde kapatılır.
# Ortasına önceden hazırlanan içten yeteri kadar koyulur.
# Aynı şekilde zarf gibi kapatılarak, servis kabına yerleştirilir.
# Kalan süt dolmaların üzerine gezdirilerek dökülür.
# Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpilerek ve ortasına fındık koyarak süslenir.
Güllaç Dolması tarifi
Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Mustafa Atagün- 1 hafta önce
İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...
Emre Bağce- 1 ay önce
Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...
Hasan Aybars Arslan- 2 ay önce
Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...