Okuryazar / Dergi / Güllaç Dolması yazısını görüntülemektesiniz.
  • Yazar: Okuryazar Editöryal
  • Kategori: Mutfak
  • Etiketler:
  • Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
  • Gösterim: 470
0 kişi bu yazıyı beğendi
Beğen
Güllaç Dolması

Güllaç Dolması

  Malzemeler: 10 adet güllaç yaprağı 3 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker İçi için gerekli malzemeler: 2,5 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 çorba kaşığı pirinç unu 1 kahve fincanı Hindistan cevizi 1 paket vanilya Üzeri için gerekli malzemeler: 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi 2 çorba kaşığı çekilmiş fındık İçinin Hazırlanması: # Süt, şeker, nişasta, pirinç unu, Hindistan cevizi ve vanilya bir kaba koyularak karıştırılır. # Kıvam alana kadar pişirilir. # Soğumaya bırakılır. Güllaç Dolmasının Hazırlanması: # 3 su bardağı sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilerek ısıtılır. # Güllaç yaprakları ısıtılan sütle ıslatılarak yumuşatılır. # Zarf şeklinde kapatılır. # Ortasına önceden hazırlanan içten yeteri kadar koyulur. # Aynı şekilde zarf gibi kapatılarak, servis kabına yerleştirilir. # Kalan süt dolmaların üzerine gezdirilerek dökülür. # Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpilerek ve ortasına fındık koyarak süslenir. Güllaç Dolması tarifi Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)

Bu Yazının Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Son Yorumlar

Mustafa Atagün- 1 hafta önce

İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...

Emre Bağce- 1 ay önce

Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...

Hasan Aybars Arslan- 2 ay önce

Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...
Daha Fazlasını Gör