- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler: Yemek Tarifleri, Güllaç Dolması Tarifi, Güllaç Dolması Nasıl Yapılır, Banu Atabay, Mütevazı Lezzetler, Gastronomi
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 532

Güllaç Dolması
Malzemeler:
10 adet güllaç yaprağı
3 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Güllaç Dolması İçi için gerekli malzemeler:
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 paket vanilya
Üzeri için gerekli malzemeler:
1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı çekilmiş fındık
İçinin Hazırlanması:
# Süt, şeker, nişasta, pirinç unu, Hindistan cevizi ve vanilya bir kaba konularak karıştırılır.
# Kıvam alana kadar pişirilir.
# Soğumaya bırakılır.
Güllaç Dolmasının Hazırlanması:
# 3 su bardağı sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilerek ısıtılır.
# Güllaç yaprakları ısıtılan sütle ıslatılarak yumuşatılır.
# Zarf şeklinde kapatılır.
# Ortasına önceden hazırlanan içten yeteri kadar konur.
# Aynı şekilde zarf gibi kapatılarak, servis kabına yerleştirilir.
# Kalan süt dolmaların üzerine gezdirilerek dökülür.
# Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi serpilerek ve ortasına fındık koyarak süslenir.
Güllaç Dolması tarifi - Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Reşat binbaşıoğlu- 2 hafta önce
Mustafa Atagün- 3 ay önce
Emre Bağce- 4 ay önce