- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 856

Hurma Şerbeti
Malzemeler:
200 gram hurma
5 su bardağı su
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanması:
# 5 su bardağı su bir tencerede kaynatılır.
# Kaynayan suya hurmalar ilave edilir ve yarım kapakla tencerenin ağzı kapatılır.
# Hurmalar şekli tamamen kaybolana kadar kısık ateşte haşlanır.
# Şeker ilave edilerek, 2-3 dakika kaynatılır.
# 1 çay kaşığı tarçını ilave edilir.
# Süzgeçten geçirilir ve sürahiye aktarılır.
# Soğuduktan sonra ikram edilir.
Not: Osmanlı mutfağına özgü bir şerbettir.
Hurma şerbeti tarifi
Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Reşat binbaşıoğlu- 2 hafta önce
Bu şiiri en iyi. Şerk eden Niyazi misriÇıktım Erik Dalına
Mustafa Atagün- 3 ay önce
İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...
Emre Bağce- 4 ay önce
Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...