- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 444
Karışık kış kompostosu
Malzemeler
1 adet ayva
2 adet elma
2 adet armut
2 su bardağı toz şeker
4-5 parça karanfil
ve 4 su bardağı su
Hazırlanışı:
Öncelikle kompostomuzun suyunu kaynatıyoruz. Su kaynarken sertlik sırasına göre meyvelerimizi soyup, çok fazla küçük de büyük de olmayacak şekilde doğruyoruz (meyvelerin kararmaması için etap etap soyup suya atıyoruz). Tenceredeki kaynamış suya, önce ayvaları atıyoruz. 5 - 6 dakika pişerken, bu arada aynı şekilde elmaları hazırlayıp suya atıyoruz. Elmalar suya atıldıktan sonra armutu soyup ilave ediyoruz. Koku ve renk vermesi için karanfili de ekliyoruz. 5 dakika piştikten sonra kopmostomuzun şekerini atıyoruz (şekeri 5 dakika pişirilmeden atarsak meyveler yumuşamaz). Yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp, kompostomuzun altını kapatıyoruz.
Karışık kış kompostomuzun tencerede soğumasını bekliyoruz. Karanfilleri içinde çıkarıp, su ve tane dengesini ayarlayarak kaselere paylaştırıyoruz.
Karışık kış kompostomuz servis için hazır.
Afiyet olsun.
Karışık kış kompostosu
Banu Atabay
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Emre Bağce- 2 hafta önce
Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...
Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce
Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...
Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce
İnsanoğlunun hırsının sınır tanımazlığı. En büyük o...Dünyada Yüksek Bina Yarışı