Okuryazar / Dergi / Pancarlı enginar salatası yazısını görüntülemektesiniz.
  • Yazar: Okuryazar Editöryal
  • Kategori: Mutfak
  • Etiketler:
  • Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
  • Gösterim: 699
0 kişi bu yazıyı beğendi
Beğen
Pancarlı enginar salatası

Pancarlı enginar salatası

Pancarlı enginar salatası Malzemeler: 4 adet konserve enginar çanağı 2 adet orta boy pancar 3 diş sarımsak 8-10 dal maydanoz 1 kahve fincanı zeytinyağı Yarım limon 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 adet havuç 8-10 dal maydanoz Hazırlanması: # Pancarlar soyulur, ikiye kesilir ve az suda yumuşayana kadar haşlanır. # Biraz soğuduktan sonra tavla zarı şeklinde doğranır. # Üzerine kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve limon eklenir, karıştırılır. # Konserve enginarlar servis tabağına konur. Üzerine pancarlı malzeme paylaştırılır. # Üzerlerine tutam tutam rendelenmiş havuç bırakılır, kenarlarına da kıyılmış maydanoz konur. Not: Taze enginar kullanılacaksa, az limonlu suyla haşlanarak diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.    
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)

Bu Yazının Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Son Yorumlar

Emre Bağce- 2 hafta önce

Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...

Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce

Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...

Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce

İnsanoğlunun hırsının sınır tanımazlığı. En büyük o...Dünyada Yüksek Bina Yarışı
Daha Fazlasını Gör