- Yazar: Okuryazar Editöryal
- Kategori: Mutfak
- Etiketler:
- Bu yazı Okuryazar’a 5 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 832

Pancarlı enginar salatası
Pancarlı enginar salatası
Malzemeler:
4 adet konserve enginar çanağı
2 adet orta boy pancar
3 diş sarımsak
8-10 dal maydanoz
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yarım limon
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
1 adet havuç
8-10 dal maydanoz
Hazırlanması:
# Pancarlar soyulur, ikiye kesilir ve az suda yumuşayana kadar haşlanır.
# Biraz soğuduktan sonra tavla zarı şeklinde doğranır.
# Üzerine kıyılmış maydanoz, sarımsak, tuz, zeytinyağı ve limon eklenir, karıştırılır.
# Konserve enginarlar servis tabağına konur. Üzerine pancarlı malzeme paylaştırılır.
# Üzerlerine tutam tutam rendelenmiş havuç bırakılır, kenarlarına da kıyılmış maydanoz konur.
Not: Taze enginar kullanılacaksa, az limonlu suyla haşlanarak diğer işlemler aynı şekilde uygulanır.
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
Bu Yazının Yorumları
Şu yazılar da ilginizi çekebilir
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Reşat binbaşıoğlu- 2 hafta önce
Bu şiiri en iyi. Şerk eden Niyazi misriÇıktım Erik Dalına
Mustafa Atagün- 3 ay önce
İmzalayanların uymadığı bir beyanname!İnsan Hakları Evrensel Beyannam...
Emre Bağce- 4 ay önce
Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...