Okuryazar / Dergi / Tatlı havuç dolması yazısını görüntülemektesiniz.
  • Yazar: Okuryazar Editöryal
  • Kategori: Mutfak
  • Etiketler:
  • Bu yazı Okuryazar’a 4 yıl önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
  • Gösterim: 319
0 kişi bu yazıyı beğendi
Beğen

Tatlı havuç dolması

Malzemeler 1 kilo kalın havuç 2 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1,5 su bardağı su içi için: 1 poşet toz krem şanti 1 çay bardağı soğuk süt 1 çay bardağı dövülmüş ceviz   Hazırlanışı: havuç dolması Havuçları soyarak işlemlere başlıyoruz. Havuçları soyduktan sonra 2 parmak eninde kesiyoruz ve tam ortasından oyuyoruz. Ocağa yerleştirerek çabuk pişmesi için 1,5 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz ve kısık ateşte yumuşayana kadar kapaklı olarak pişirıyoruz. Dörtte üç oranında yumuşadığında üzerine şekeri ve vanilyayı ilave ediyoruz. Şeklini kaybetmeden yumuşayana kadar bir süre daha kapaklı olarak pişiriyoruz. Fazla şerbetinin akması için biraz sallayarak servis tabağına alıyoruz 1 poşet krem şantinin üzerine özellikle soğuk süt ilave ediyoruz ve mikserle önce kısık, sonra hızlı devirde çırpıyoruz. Üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Karışımımızı krema pompasına dolduruyoruz ve havuçların içlerini dolduruyoruz. Üzerine isterseniz ceviz de serpebilirsiniz ama öncelikle buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz. 2 saat sonra servis tabağına aktarabiliriz.  
Beğen ve Yorum Yap
Sosyal Mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)

Bu Yazının Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir

Son Yorumlar

Emre Bağce- 2 hafta önce

Çok güzel ezgilerimiz var, toplum olarak gençlerimi...Tükenmek Bilmiyor Kara Günlerim...

Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce

Mimarinin dehası demek Bruna Taut için daha doğru b...İnsanî mimarinin İstanbullu ust...

Hasan Aybars Arslan- 1 ay önce

İnsanoğlunun hırsının sınır tanımazlığı. En büyük o...Dünyada Yüksek Bina Yarışı
Daha Fazlasını Gör