Okuryazar / Kitaplar / Nasıl Bir Kent? Nasıl Bir Çevre? Nasıl Bir Yerel Yönetim? isimli kitabı görüntülemektesiniz.
Nasıl Bir Kent? Nasıl Bir Çevre? Nasıl Bir Yerel Yönetim?

Nasıl Bir Kent? Nasıl Bir Çevre? Nasıl Bir Yerel Yönetim?

1 kişi beğendi
1 kişi okudu
0 kişi inceledi ve yorumladı
0 kişi alıntıladı ve paylaştı
Hakkında

Nasıl Bir Kent? Nasıl Bir Çevre? Nasıl Bir Yerel Yönetim?

Ethem Torunoğlu'nun Nasıl Bir Kent? Nasıl Bir Çevre? Nasıl Bir Yerel Yönetim? kitabı Okuryazar'ın dijital kitaplığında. Kitabı ücretsiz pdf e-kitap olarak okuyabilir veya indirebilirsiniz.

içindekiler
Sunuş
Giriş
Sermaye Birikimi ve Kentleşme Süreci
Kentleşme ve Toplumsal Dönüşüm
Kent Yönetimlerinin / Belediyelerin Bugün içinde Bulunduğu Durum 
Kentsel Çevre Yönetimi ve Sorunlar
Kentleşme ve Çevre
Kentsel Çevre Sorunları ve Kentlerimize Dair Bazı Gerçekler
Nasıl Bir Belediyecil ik Anlayışı?
Kent Havası Özgür Kılar Ama O Kent Ekoloji ve insan Öncelikli ise
Çevre Sorunlarının Çözümü için "Toplumcu-Ekolojik Bir Kent
Kaynakça . 
Ekler
Ek-1: Avrupa Kentli Hakları Deklarasyonu
Ek-2: Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı
Ek-3: Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun

Ethem TORUNOĞLU kimdir?

1965 Sivas doğumlu, evli ve Deniz isimli bir çocuk babasıdır.

Ankara Anıttepe semtinde geçen çocukluk ve ilk gençlik döneminde, sırası ile Hürriyet Ilkokulu'nu ve Anıttepe Lisesi'ni bitirmiştir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun olmuştur.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Komu Y önetimi Bölümü'nde Kent ve Çevre Sorunları Ana bilim Dalı 'nda yüksek lisans ve sonrasında doktora çalışmalarını tamamlamıştır.

Ankara Çankaya Belediyesi'nde, değişik görevlerde bulunmuş, Çevre Müdürlüğü'nde, Imar Müdürlüğü Şehir Planlama Şubesi'nde görev yapmıştır. Aynı kurumda, halen Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kent Proje Koordinatörü ve Dış Ilişkiler Birim Sorumlusu olarak çalışan Torunoğlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nde misafir öğretim üyesi olarak da görev yapmaktadır.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası'nda, değişik dönemlerde, Oda başkanlığı dahil, çeşitli görev ve sorumluluklar üstlenmiştir. Ayrıca, TMMOB Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunmuş, TMMOB ortammda çevre ve kent sorunları ile ilgili kongre, sempozyum ve çalışma gruplarında da görev almıştır.

İzmir Bergama'da gündeme gelen altın madenciliği işletimine karşı bilim, hukuk eksenli halk direnişinde Bergama köylü/erinin, Silifke Akkuyu'da Nükleer Santraliere Hayır! diyen insanların yanında saf tutmuştur.

Türkiye'nin değişik coğrafYalarında, Trakya Ergene'de topraklarının kir/etilmesine ve sermayeye peşkeş çekilmesine direnen halkın, Diyarbakır'da temiz içme suyu talebini dile getiren insanların, Rize Çamlı Hemşin'de hidroelektrik santrallerine karşı oluşan muhalefetin içinde, Karadeniz Sahil Yolu'na karşı yaşam savunucularının yanında, ötekilerin sesi ve vicdanı olmak gibi bir yolu tercih etmiştir.

Torunoğlu, çevre soruntarım siyaset biliminin bir parçası ve toplumsal mücadelenin öznesi olarak görme arayışında, "Ve Kir/endi Dünya" ile "Marksizm ve Ekoloji" kitaplarının yazarları arasında yer almıştır.

2006 yılında "Ötekilerin "Çevre"si" isimli bir kitabı yayınlanmıştır. Ayrıca, çevre politikaları, kentleşme ve çevre sorunları, atık yönetimi ve çevre hukuku alanında çok sayıda makale ve araştırmaya da imza atmıştır.

Iyi derecede Ingilizce ve iletişim düzeyinde Ispanyolca bilmektedir.

ODTÜ Mezunları Derneği, Jose Marti Küba Dostluk Derneği, Halkevleri Derneği, Dostluk Yardımlaşma Vakfı gibi kuruluşların üyesidir.

Kitap Yorumları

Şu yazılar da ilginizi çekebilir