- Yazar: Mustafa Atagün
- Kategori: Toplum
- Bu yazı Okuryazar’a 4 saat önce eklendi ve şu anda 0 Yorum bulunmaktadır.
- Gösterim: 9

22 Nisan 2025
Günaydın,
Geçen hafta dünyanın en önemli sorunu diye paylaştığım, arkadaşlarımın çelişki diye düzelttikleri konu, tarih boyunca tartışıldı, tartışılmaktadır.
Hollandalı ekonomist Ingrid Robeyns, eserine bundan 2400 yıl önce yaşamış Yunan filozofu Platon’un bir sözü ile başlıyor. Platon: “Zengin ile fakir arasındaki fark 3 veya 4 kattan fazla olmamalıdır,” diyor. Yazar, bundan dolayı zenginliğin sınırının 10 milyon avro ile sınırlandırılması gerektiğini öneriyor. “Nasıl ki fakirlik toplum için bir tehlike, aynı şekilde zenginlik de toplum için büyük bir tehlikedir,” diyor.
Bir çok kez paylaşmıştım, asgari ücretli bir insanın değeri bir milyon etmiyor. Faizi %40 desek, milyon ayda 33 bin kazanıyor, insan 23 bin kazanamıyor!
Gelir dağılımı ve servet mutlaka düzenlenmelidir, aradaki farkın 10 kattan fazla olması ayıptır, insanlık adına utanç vericidir.
Çok farklı kazanç saltanatı anımsatıyor, ahlaksızlığı yaygınlaştırıyor.
Konu ile ilgili Bekir Cebeci ve Orhan Bursalı’nın yazılarını ilgilenenler için paylaşıyorum.
https://www.siranhaber.com/yazar/bekir-cebeci/asgari-ucret-ve-sosyal-devlet-215-kose-yazisi
https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/orhan-bursali/zenginlik-sinirlandirilabilir-mi-2318831
Beğen, Paylaş ve Yorum Yap
Diğer sosyal mecralarda da paylaşmayı sakın unutma :)
...
Bu Yazının Yorumları
Son Eklenenler
Son Yorumlar
Murat şenocak- 3 gün önce
Çıtak çok yüksekte drğil doğrusu. İnsanları sınıfla... "Benim Normum Daha Yüksek Bir Y...
Hasret AKSOY- 2 hafta önce
Ben teşekkür ederim ♥️ Aile günü anısına
Murat şenocak- 2 hafta önce
İnandıkları dinin islam olduğuna emin değilim. Tapı... Değdi mi?